Lainaa 1 000 – 10 000 €

Lainaa rahaa uuteen autoon, polkupyörään, toimivaan pesukoneeseen tai unelmien rantalomaan? Lainan tarpeita on yhtä monta kuin lainan ottajaakin. Jos joskus elämä yllättää, voi onneksi saada edullista lainaa vaikkapa juuri rikkinäisen auton korjauskustannuksiin. Parasta tietty olisi, että muuttuviin tilanteisiin olisi varautunut säästämällä rahaa sukanvarteen, mutta aina tämäkään ei ole mahdollista.

Lainaa rahaa - kohti parempaa arkea!

Lainaa jopa 10 000 euroon asti voit hakea täältä:


Eikö laina ole kallista?

Lainan ottaminen ei aina ole taloudellinen pommi – ainakaan jos vertailee lainan tarjoajat ja luottoyhtiöt. Lainan hinta ja arvo riippuu aina lainan ehdoista. Joskus pieni laina on halvempi kulutusluottoyritykseltä samoin kuin isompi laina on edullisempi kun sen ottaa pankilta.

Ja kysyt miksi?

Vaikka lainan viitekorot ovat usein edullisempia pankissa, tulee pankissa usein moninkertaisia lisämaksuja: aloitusmaksu (yleensä noin 100 €), tilinhoitomaksuja, muita lisämaksuja sekä viitekorko. Jo tuhannen euron laina saattaa pankin kautta maksaa yli 1300 €, riippuen tietty maksuajasta. Joskus jopa luottokortti on lainaa halvempi vaihtoehto!

Saman tonnin lainan voi saada luotontarjoajalta (esim. Euroloanilta tai Credit24:ltä) edulliseen hintaan: jopa 1077 €. Tämä siksi, että Euroloanilla ja Credit24:llä ei yleensä ole yhtä korkeita aloitusmaksuja, vaan joskus jopa pelkät korot!

Pankki on siis kallis vain tuhannen euron lainaa varten – edullisemmin pääsee alla olevilla luotontarjoajilla!

Mitä lisämaksuja lainaan yleensä tulee?

Pankilla: Aloitusmaksu, siirtomaksu, tilinhoitomaksu, viitekorko
Luottoyhtiöllä: Siirtomaksu, tilinhoitomaksu, viitekorko

Mitä eroa on lainan viitekorolla ja todellisella vuosikorolla on?

Viitekorko on pelkän koron osuus lainan kustannuksista. Koska lainaan yleensä tulee lisäksi avausmaksuja ja siirtomaksuja, tilinhoitomaksuja ja laskutuslisiä, ei viitekorko kerro koko totuutta.

Viitekorko on pelkän koron määrä vuositasolla (tai jossain tapauksissa kuukausitasolla) samalla kuin todellinen vuosikorko sisältää kaikki maksut ja kustannukset mitä lainan ottamisesta tulee.

Vertailemalla todelliset vuosikorot saat aina halvimman lainan!

Lainan voit kilpailuttaa vaikkapa Kilpailuta Laina -palvelussa!